Serbian Food Festival (Festival srpske hrane) je događaj koji privlači hiljade ljudi iz različitih kultura  svake godine. Cilj festivala je da otvori vrata raznolike zajednice regiona i ponudi svima ukuse Srbije. Fokusirajući se na ukusna jela, muziku, ples i zabavu  za decu, ovaj događaj postiže ogroman uspeh.

Meni se sastoji uglavnom od svežeg hleba i ukusne hrane sa roštilja. Drugo veoma popularno jelo je peceno prase ili jagnje. Tu su slatka i slana peciva, punjene palačinke, kao i mnogo različitih vrsta slatkiša. Može se sedeti u šumarku u hladu ili pod suncem u sred akcije. Svira živa muzika i igra se po ceo dan. Zabava za decu uključuje dvorac za skakanje, face painting i kamion sa sladoledom. Takođe ćete naći obrazovni kutak unutar banket sale gde možete naučiti više o srpskoj kulturi.

Ne zaboravite da obratite pažnju i na Noleta, maskotu festivala. Verovatno ćete ga naći kako igra ili u „voziću“ sa decom iza njega. U svakom slučaju ne propustite da se slikate s njim.

Ovaj festival nudi mogućnost za ručak na otvorenom i odličan je način da doživite jednu lepu i drugačiju kulturu. Ne zaboravite da u svoje planove za vikend uključite i posetu festivalu.

Živeli!